این بیماری در سال 1907 توسط محققان شناخته شد و امروزه به آن میکرو آیروفیلیک می گویند؛ این باکتری از خانواده باکتری های باسیلها می باشد. این باکتری در اندازه بسیار کوچک می باشد به طوری که با چشم ها قابل مشاهده نمی باشد و برای تشخصین آن نیاز به تجهزات آزمایشگاهی است. نوع باکتری گرم عامل اصلی این بیماری می باشد.
این بیماری در شرایط سخت بسیار مقاومت بالایی دارد. به طوری که در برابر حرارت تا 90 درجه از خود مقاومت نشان می دهد و از بین نمی رود. در نتیجه این بیماری در شرایط خیلی سخت از بین می رود و از خود مقاومت زیادی نشان می دهد.
علائم بیماری لوک آمریکایی
همان طور که خواندید این بیماری در اندازه بسیار کوچک می باشد و بر خلاف بیماری هایی مثلا کنه با چشم قابل مشاهده نمی باشد. در نهایت شما به جای اینکه دنبال عامل این بیماری باشید بهتر است علائم آن را تشخیص دهید و از به وجود آمدن مشکلات بیشتر جلوگیری کنید.
آشنایی با علائم این بیماری باعث می شوند تا شما از شیوع آن در کلونی جلوگیری کنید. به همین خاطر توصیه می کنیم تا جایی که برایتان امکان دارد با علائم آن آشنا شوید. برخی از علائم آن به شرح زیر می باشد:
سوارخ بودن پولک های هایی که بر روی حجره وجود دارد.
احساس بوی ترشی در کلونی
تغییر رنگ لارو ها از سفید به قهوه ای
خشک شدن و چسبیدن لارو ها به بنده ی کندو
نا منظم بودن حجره ی لارو ها
روش های درمان بیماری لوک آمریکایی
درمان بیماری لوک آمریکایی آنقدر حائز اهمیت می باشد که باید در مطلبی جداگانه به آن بپردازیم. اما در این مطلب نیز به صورت خلاصه درباره ی آن پرداخته ایم.
به طور کلی 2 روش مناسب در بین روش ها برای درمان لوک آمریکایی وجود دارد. این 2روش را شما می توانید مشاهده کنید.
1.از دام پزشکی هایی که در سطح وجود دارد پورد سولفاتیازول خریداری کنید. یک چهارم قاشق چای آن را با 4لیتر شربت به نسبت 1 به 1 مخلوط کنید. در صورتی در فصل بهار کلونی شما مبتلا به لوک شده از باید از نسبت 1 به 1 استفاده کنید. و اگر در مابقی فصول می باشد باید از نسبت 2 به 1 استفاده کنید. به هر حال بعد از درست کردن این محلول آن را به مدت 3 روز به زنبورها بدهید. اگر مقدار استفاده از پورد سولفاتیازول بیشتر از گفته باشد زنبورها از بین می روند. پس توجه داشته باشید که بیشتر از انداره استفاده نکنید.
2.در روش دوم باید نسبت به تعداد قاب هایتان از محلول زیر استفاده کنید.
نسبت به تعداد قاب های خود مقداری شکر آب کنید و سپس یک دوم از پودر سولفاتیازول را مخلوط آن کنید. این محلول را هر شب تا زمانی که بیماری از بین برود بر روی قاب ها اسپری کنید.
روش اول معمولا کاربردی تر و بهتر می باشد و بیشتر زنبورداران از این روش استفاده می کنند.